Marokkaans lamsvlees met abrikozen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamslapjes
  • peper
  • paprikapoeder
  • 40 gram boter
  • 700 gram ui
  • ¼ theelepel saffraanpoeder
  • 200 gram amandelen
  • ½ liter vleesbouillon
  • 350 gram abrikozen

Instructies

  • Kruid het lamsvlees met peper en paprikapoeder en bak het in de boter bruin.
  • Snipper 350 gr uien, voeg die, met het saffraanpoeder en de amandelen toe en bak het samen 5 minuten.
  • Voeg de bouillon toe en stoof het vlees 30 minuten.
  • Neem het vlees en de amandelen dan uit de pan en roer het stoofvocht om.
  • Snijd de resterende 350 g uien in ringen en de abrikozen in parten en schep ze bij het stoofvocht.
  • Stoof de saus 20 minuten, breng haar op smaak, leg het vlees terug en warm het snel door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Marokko