Marokkaans lamsvlees met abrikozen
Ingrediënten
- 500 gram lamslapjes
- peper
- paprikapoeder
- 40 gram boter
- 700 gram ui
- ¼ theelepel saffraanpoeder
- 200 gram amandelen
- ½ liter vleesbouillon
- 350 gram abrikozen
Instructies
- Kruid het lamsvlees met peper en paprikapoeder en bak het in de boter bruin.
- Snipper 350 gr uien, voeg die, met het saffraanpoeder en de amandelen toe en bak het samen 5 minuten.
- Voeg de bouillon toe en stoof het vlees 30 minuten.
- Neem het vlees en de amandelen dan uit de pan en roer het stoofvocht om.
- Snijd de resterende 350 g uien in ringen en de abrikozen in parten en schep ze bij het stoofvocht.
- Stoof de saus 20 minuten, breng haar op smaak, leg het vlees terug en warm het snel door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous.