Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- fonduevork
Ingrediënten
- 30 g couscous
- 250 g rundergehakt
- 1 sjalot fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2 eetlepel(s) verse munt in reepjes
- mespunt kaneel
- cayennepeper
- 150 ml knoflooksaus
Instructies
- Couscous 5 minuten in 50 ml kokend water wellen.
- In kom gehakt, gewelde couscous, sjalot, knoflook, munt en kaneel door elkaar kneden.
- Pittig op smaak brengen met zout en cayennepeper.
- Van gehakt 20-24 balletjes vormen.
- Aan tafel telkens gehaktballetje aan fonduevork steken en in hete olie in 4 minuten bruin en gaar bakken.
- Knoflooksaus erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip:
Variatietip:
Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde
abrikozen en twee dadels.
Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.
Meng wat fijngesneden zuidvruchten door het gehakt, bijvoorbeeld twee gewelde
abrikozen en twee dadels.
Serveer bij de Marokkaanse balletjes geroosterde shoarmabroodjes, in vieren gesneden.