Marokkaanse Quornfilets met abrikozensaus
Ingrediënten
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepel gemalen komijn
- ½ theelepel versgemalen zwarte peper
- 4 ongepaneerde Quornfilets
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 1 uitgeperste teen knoflook
- 100 gram opgewelde gedroogde abrikozen in stukjes
- 2 dl versgeperst sinaasappelsap
- 50 gram fijngehakte gepelde pistachenootjes
- 2 eetlepels fijngehakte munt
Instructies
- Meng het paprikapoeder met de kaneel, de komijn en de peper.
- Wrijf de Quornfilets in met 3/4 van dit mengsel en laat ze 10 minuten liggen.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en de rest van de kruiden.
- Voeg de abrikozen en het sinaasappelsap toe en kook het geheel op zacht vuur in ± 10 minuten tot een dikke, rulle saus.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Quornfilets op halfhoog vuur in ± 4 minuten mooi bruin.
- Serveer de Quornfilets met de abrikozensaus en strooi de pistachenootjes en de munt erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous en komkommersalade.
Tip: Voor een mooie gladde saus kunt u het abrikozen-uimengsel met een
staafmixer pureren.
Tip: Voor een mooie gladde saus kunt u het abrikozen-uimengsel met een
staafmixer pureren.