Marokkaanse Quornfilets met abrikozensaus

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel versgemalen zwarte peper
  • 4 ongepaneerde Quornfilets
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • 100 gram opgewelde gedroogde abrikozen in stukjes
  • 2 dl versgeperst sinaasappelsap
  • 50 gram fijngehakte gepelde pistachenootjes
  • 2 eetlepels fijngehakte munt

Instructies

  • Meng het paprikapoeder met de kaneel, de komijn en de peper.
  • Wrijf de Quornfilets in met 3/4 van dit mengsel en laat ze 10 minuten liggen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en de rest van de kruiden.
  • Voeg de abrikozen en het sinaasappelsap toe en kook het geheel op zacht vuur in ± 10 minuten tot een dikke, rulle saus.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Quornfilets op halfhoog vuur in ± 4 minuten mooi bruin.
  • Serveer de Quornfilets met de abrikozensaus en strooi de pistachenootjes en de munt erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met couscous en komkommersalade.
Tip: Voor een mooie gladde saus kunt u het abrikozen-uimengsel met een
staafmixer pureren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Marokko
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch