Marokkaanse salade van gekookte aubergine

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram aubergine
  • 1 eetlepel olie
  • 1 knoflook
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 mespuntje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels water

Instructies

  • Was de aubergine, verwijder de kelk en het steeltje en snijd de vrucht in de lengterichting in vieren.
  • Snijd elk kwart weer in stukken van 3 cm.
  • Doe de aubergine met de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, het zout en het water in een pan.
  • Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en kook de aubergine in 15 minuten gaar.
  • Laat afkoelen en schep de aubergine over in een schaal of slabak.
  • Doe er dan de olie en het citroensap of de azijn bij en meng alles goed.
  • Zet de salade 1 uur in de koelkast weg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Marokko