Marokkaanse spinaziestamppot
Ingrediënten
- 1 ½ kg kruimige aardappels
- 800 gr wilde spinazie
- 3 tomaten
- 1 bosje verse munt
- 1 bosje verse koriander
- 2 deciliter groentebouillon
- 3 eetlepel olijfolie
- ½ theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
- 150 gr zachte geitenkaas
- peper & zout uit de molen
Instructies
- Kook de aardappelen in gezouten water gaar.
- Was de spinazie twee keer, verwijder de harde stelen en hak de bladeren fijn.
- Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Snijd de munt en de koriander fijn.
- Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met de hete bouillon, de olie, de kaneel en de komijn en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de kruiden, de spinazie en de tomaatreepjes erdoor, verkruimel de geitenkaas erboven en maal er royaal zwarte peper over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
- Schep 2 eetlepels uitgelekte kikkererwten en eventueel 1 theelepel harissa door de stamppot.
- Vervang de tomaatreepjes door dobbelsteentjes courgette.