Marokkaanse visfilet uit de oven

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 sjalotten gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 1 citroen uitgeperst
  • 2 theelepel gemalen komijn djinten
  • ¼ theelepel gemalen geelwortel koenjit
  • 1 theelepel gemalen koriander ketoembar
  • 2 theelepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels olijfolie traditioneel
  • peper
  • zout
  • 500 g tilapiafilet

Instructies

  • Roer de sjalotten met de uitgeperste knoflook, het citroensap, de komijn, de geelwortel, de koriander, het paprikapoeder, de olie en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Leg de vis in een ovenvaste schaal.
  • Schenk de marinade over de vis en laat die minimaal 30 minuten inwerken.
  • Schuif de schaal in een voorverwarmde oven (200 °C) en laat de vis in 10-15 minuten gaar worden.
  • Lekker met couscous en gebakken tomaten met uiringen en knoflook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
McWilliams, Chardonnay, wit, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Marokko