Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak witbroodmix 500 g
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 3 theelepel Italiaanse kruiden
- 12 zwarte olijven fijngehakt
- 500 g kabeljauwfilet
- 1 potje rode pesto
- bloem om te bestrooien
- wat olijfolie om in te kwasten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Maak het deeg volgens gebruiksaanwijzing op het pak, vervang de boter door de olijfolie.
- Meng bij de tweede keer kneden de kruiden en olijven door het deeg.
- Smeer de kabeljauw aan beide zijden in met pesto.
- Rol het deeg op een met bloem bestrooide plank uit tot een ovale lap.
- Leg de kabeljauw in het midden van het deeg, niet laten overlappen.
- Sla de zijkanten naar binnen en sla de voorkant en de achterkant van de deeglap over elkaar heen.
- Maak de naden met wat water nat zodat ze goed aan elkaar plakken.
- Leg het brood met de naad naar beneden in ingevet bakblik.
- Bak het brood in ca 25 minuten goudbruin.
- Haal het brood uit de oven en kwast de bovenkant in met wat olijfolie.
- Direct serveren met jonge tuinboontjes en zet een bakje met olijfolie en een bakje met zeezout op tafel.
- Het is heerlijk om stukken brood in de olie en het zout te dopen.