Mediterraan kabeljauwbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak witbroodmix 500 g
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 theelepel Italiaanse kruiden
  • 12 zwarte olijven fijngehakt
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 potje rode pesto
  • bloem om te bestrooien
  • wat olijfolie om in te kwasten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Maak het deeg volgens gebruiksaanwijzing op het pak, vervang de boter door de olijfolie.
  • Meng bij de tweede keer kneden de kruiden en olijven door het deeg.
  • Smeer de kabeljauw aan beide zijden in met pesto.
  • Rol het deeg op een met bloem bestrooide plank uit tot een ovale lap.
  • Leg de kabeljauw in het midden van het deeg, niet laten overlappen.
  • Sla de zijkanten naar binnen en sla de voorkant en de achterkant van de deeglap over elkaar heen.
  • Maak de naden met wat water nat zodat ze goed aan elkaar plakken.
  • Leg het brood met de naad naar beneden in ingevet bakblik.
  • Bak het brood in ca 25 minuten goudbruin.
  • Haal het brood uit de oven en kwast de bovenkant in met wat olijfolie.
  • Direct serveren met jonge tuinboontjes en zet een bakje met olijfolie en een bakje met zeezout op tafel.
  • Het is heerlijk om stukken brood in de olie en het zout te dopen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Mediterraan