Mediterrane filets met komkommersalade en gepofte aardappels

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 flinke aardappels ca. 100 g per stuk
  • 150 g volle kwark
  • 60 ml halfvette crème fraîche
  • 1 eetlepel(s) gemengde Italiaanse kruiden gedroogd of diepvries
  • zout
  • peper
  • 1 komkommer
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 6 eetlepel(s) balsamicodressing
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 valess mediterraan

Instructies

  • Boen de aardappels schoon en prik ze op diverse plekken in met een cocktailprikker.
  • Verhit de aardappels in de magnetron 10 minuten op vol vermogen (700 Watt).
  • Dek de aardappels af met een theedoek en laat ze nog ongeveer 5 minuten nagaren.
  • Meng de kwark met de crème fraîche, kruiden en zout en peper naar smaak.
  • Maak de komkommer schoon, halveer de komkommer in de lengte en snij de helften in plakjes.
  • Meng de komkommer en olijven met de dressing.
  • Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de filets in 5 minuten rondom bruin.
  • Serveer de filets met de gepofte aardappels, kwarksaus en de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch