Meloen met Turks fruit

2 kleine Cavaillons 2 dl room 2 eetlepels bloemsuiker 150 gr Turks fruit (zie tip) 4 braambessen, of frambozen
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kleine Cavaillons
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 150 gram Turks fruit zie tip
  • 4 braambessen of frambozen

Instructies

  • Halveer de meloenen in de breedte, ontpit hem, steek met een Parijs uitsteeklepeltje
  • zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees en laat de meloenballetjes even uitlekken.
  • Klop de room samen met 1 eetlepel bloemsuiker stijf.
  • Snijd het Turks fruit in stukjes, meng dit door de meloenballetjes en vul de meloenen hiermee op.
  • Versier met een toefje slagroom, plaats in het midden een braambes en bestuif met bloemsuiker.
  • Geef er de rest van de slagroom apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Turks fruit of lokum vindt u in Turkse en Marokkaanse speciaalzaken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Turkije