Meloen met Turks fruit
2 kleine Cavaillons 2 dl room 2 eetlepels bloemsuiker 150 gr Turks fruit (zie tip) 4 braambessen, of frambozen
Ingrediënten
- 2 kleine Cavaillons
- 2 dl room
- 2 eetlepels poedersuiker
- 150 gram Turks fruit zie tip
- 4 braambessen of frambozen
Instructies
- Halveer de meloenen in de breedte, ontpit hem, steek met een Parijs uitsteeklepeltje
- zoveel mogelijk balletjes uit het vruchtvlees en laat de meloenballetjes even uitlekken.
- Klop de room samen met 1 eetlepel bloemsuiker stijf.
- Snijd het Turks fruit in stukjes, meng dit door de meloenballetjes en vul de meloenen hiermee op.
- Versier met een toefje slagroom, plaats in het midden een braambes en bestuif met bloemsuiker.
- Geef er de rest van de slagroom apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Turks fruit of lokum vindt u in Turkse en Marokkaanse speciaalzaken.