Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 grote ui
- 1 flinke winterwortel
- 1 aardappels
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 2 theelepel tomatenpuree
- 2 theelepel peperpuree biber salçası of 1 theelepel sambal
- 125 gram rode linzen
- munt
- rode pepervlokken pul biber
- citroensap
Instructies
- Maak de ui en de wortel schoon en snijd dit klein.
- Schil de aardappel en snijd hem in stukken.
- Fruit de ui zacht in de olijfolie.
- Bak de tomatenpuree kort mee.
- Voeg de wortel, de stukken aardappel, de peperpuree, de gewassen linzen en 600 ml water toe en breng dit aan de kook.
- Laat de soep ca. 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn.
- Maak de soep op smaak met kleingesneden munt, wat pepervlokken en citroensap.