merguez

Merguez

Merguez is een worst uit de Noord-Afrikaanse keuken die wordt bereid van lams- of rundvlees en is gekruid met harissa. Daarnaast is er vaak komijn, paprika, knoflook, olijfolie en peper door verwerkt. 
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • lange metalen spiesen

Ingrediënten

  • 20 stuks merguez pittige worstjes aan een stuk
  • 2 eetlepel(s) oregano

Instructies

  • Prik de merguez met een vork regelmatig in en bestrooi ze met de oregano.
  • Steek 7-10 merguez al zigzaggend aan 2 spiesen en de overige merguez aan andere spiesen.
  • Rooster de spiesen op de barbecue ca 15 minuten.
  • U kunt voor dit recept ook saucijsjes of een heel lang stuk verse worst gebruiken.
  • Rijg de worst al zigzaggend aan de spiesen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Arabisch / Marokko