Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Merguez
Merguez is een worst uit de Noord-Afrikaanse keuken die wordt bereid van lams- of rundvlees en is gekruid met harissa. Daarnaast is er vaak komijn, paprika, knoflook, olijfolie en peper door verwerkt.
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
lange metalen spiesen
Ingrediënten
▢
20
stuks
merguez
pittige worstjes aan een stuk
▢
2
eetlepel(s)
oregano
Instructies
Prik de merguez met een vork regelmatig in en bestrooi ze met de oregano.
Steek 7-10 merguez al zigzaggend aan 2 spiesen en de overige merguez aan andere spiesen.
Rooster de spiesen op de barbecue ca 15 minuten.
U kunt voor dit recept ook saucijsjes of een heel lang stuk verse worst gebruiken.
Rijg de worst al zigzaggend aan de spiesen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Arabisch
/
Marokko