Mexicaanse kipschotel met saffraanrijst

Snel te maken
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak gele rijst met saffraan, 325 g
  • 2 uien
  • 2 kipfilets ca. 300 g
  • 2 theelepel cajunkruiden
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 blikje Mexicomelange 400 g
  • 1 blikje kidneybonen 400 g
  • 4 tomaten

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Kipfilet in reepjes snijden en met cajunkruiden bestrooien.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Uien 1 minuut fruiten.
  • Kipfilet toevoegen en in 5 minuten gaar en bruin bakken.
  • Groenten en bonen laten uitlekken en door kip scheppen, 2 minuten meeverwarmen.
  • Rijst na afgieten door mengsel scheppen en met zout, peper en cajunkruiden op smaak
  • brengen. Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Rijstschotel in schaal opdienen en garneren met tomaten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met kropsla met yoghurtdressing.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Land van herkomst Mexico