Midye Pilakisi
Koude gestoofde mosselen
Ingrediënten
Instructies
- Het oorspronkelijk Turks recept noemt een hoeveelheid van 30 mosselen.
- Aangezien die groter zijn en mosselen hier niet los verkocht worden, hebben we er maar een zak van gemaakt.
- Gooi de beschadigde exemplaren weg en zet de mosselen nog even in ruim koud water.
- Zet ze met aanhangend water op in een ruime pan met dikke bodem.
- Draai het vuur hoog, doe een deksel op de pan en schud voortdurend, zodat de mosselen zich vrijwel gelijktijdig openen.
- Bewaar het kooknat en zeef het.
- Maak alle groenten schoon en ontvel de tomaten.
- Snijd die in parten, de rest in fijne repen.
- Fruit de repen even in de olijfolie aan, voeg de tomaten met de overige kruiden en een scheut water toe en laat dit alles in een dichte pan zachtjes gaar stoven.
- Leg er dan pas de mosselen op, warm ze nog een minuut of 5 mee en laat het gerecht daarna in de gesloten pan afkoelen.
- Dien het op, met peterselie bestrooid en met parten citroen.