Miso-noedelsoep met scampi
Ingrediënten
- 200 gram dunne rijstnoedels
- 4 pakjes instant misosoep
- 16 voorgekookte scampi
- 8 verse spinazieblaadjes
- waterkers
- 1 blad of kleine stukjes zeewier
- 4 fijngesneden lente-uitjes
Instructies
- Breng water aan de kook, leg de rijstnoedels in het kokende water, haal de
- pan van het vuur en laat ze enkele minuten weken.
- Giet ze af en spoel ze af.
- Giet kokend water over de miso, roer en laat even trekken.
- Verdeel de voorgekookte scampi, de gewassen spinazieblaadjes en
- waterkers, het zeewier en de fijngesneden lente-uitjes over kommen en giet
- er de hete miso over.
- Dien heet op.
- De volgen dag kunt u de soep zeven en de sappige ingrediënten apart
- opwarmen.
- Tamago to kinusaya no suimon