Miso-noedelsoep met scampi

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram dunne rijstnoedels
  • 4 pakjes instant misosoep
  • 16 voorgekookte scampi
  • 8 verse spinazieblaadjes
  • waterkers
  • 1 blad of kleine stukjes zeewier
  • 4 fijngesneden lente-uitjes

Instructies

  • Breng water aan de kook, leg de rijstnoedels in het kokende water, haal de
  • pan van het vuur en laat ze enkele minuten weken.
  • Giet ze af en spoel ze af.
  • Giet kokend water over de miso, roer en laat even trekken.
  • Verdeel de voorgekookte scampi, de gewassen spinazieblaadjes en
  • waterkers, het zeewier en de fijngesneden lente-uitjes over kommen en giet
  • er de hete miso over.
  • Dien heet op.
  • De volgen dag kunt u de soep zeven en de sappige ingrediënten apart
  • opwarmen.
  • Tamago to kinusaya no suimon
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Japan