Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 kg mosselen
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 2 middelgrote uien
- 1 wortel
- 1 theelepel versgemalen gember
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen kurkuma
- 1 mespuntje cayennepeper
- 2 stengels bleekselderij
- Sap van 0.5 citroen
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie
Instructies
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit de fijngesnipperde uien en in smalle reepjes gesneden wortel gedurende 5 minuten al roerende tot ze glazig zijn.
- Voeg de gember, koriander, kurkuma, cayennepeper, suiker en wat zout toe en kook alles al roerende gedurende 5 minuten op zacht vuur.
- Doe de gewassen mosselen in de pan.
- Leg het deksel op de pan en kook alles gedurende 10 tot 15 minuten gaar tot de schelpen openstaan.
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in fijne schijfjes gesneden bleekselderij toe.
- Breng het gerecht op smaak met citroensap en bestrooi het met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pittige mosselcurry met bleekselderij zit boordevol smaak en is een verrukkelijke combinatie van zeevruchten en kruidige specerijen. Serveer het met rijst of vers knapperig brood voor een heerlijke maaltijd.
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 30 g | Vet: 15 g | Zout: 2 g | Sugar: 4 g