Nachos met pittige surimisalade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 1 trostomaat
  • 1 eetlepel jalapeño-pepersaus potje à 85 gr. Casa Fiësta
  • 1 bol gember
  • ¼ zakje verse koriander
  • 200 gram surimi
  • enkele druppels tabasco
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 20 nachos ronde tortillachips, Casa Fiësta.

Instructies

  • Snijd de het bosuitje in dunne ringetjes.
  • Ontvel de tomaat door deze in te kruisen en onder te dompelen in kokend water.
  • Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Snijd de gember fijn.
  • Knip de helft van de koriander fijn boven een kommetje of kopje.
  • Snijd de surimi in stukjes.
  • Schep in een kom de bosui, de tomaat, de pepersaus, de gember, de fijngehakte koriander en de surimi door elkaar.
  • Breng op smaak (pittig) met tabasco, zout en peper.
  • Schep de salade op de nachos.
  • Leg de nachos op een schaal en garneer met de overgebleven blaadjes koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

In plaats van nachos kunt u ook rondjes van ca. 5 cm uit bloemtortilla's steken en deze in een koekenpan knapperig bruinbakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taco's & Nacho's / Tapas
Land van herkomst Mexico
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch