Nachos met pittige surimisalade
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 1 trostomaat
- 1 eetlepel jalapeño-pepersaus potje à 85 gr. Casa Fiësta
- 1 bol gember
- ¼ zakje verse koriander
- 200 gram surimi
- enkele druppels tabasco
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 20 nachos ronde tortillachips, Casa Fiësta.
Instructies
- Snijd de het bosuitje in dunne ringetjes.
- Ontvel de tomaat door deze in te kruisen en onder te dompelen in kokend water.
- Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Snijd de gember fijn.
- Knip de helft van de koriander fijn boven een kommetje of kopje.
- Snijd de surimi in stukjes.
- Schep in een kom de bosui, de tomaat, de pepersaus, de gember, de fijngehakte koriander en de surimi door elkaar.
- Breng op smaak (pittig) met tabasco, zout en peper.
- Schep de salade op de nachos.
- Leg de nachos op een schaal en garneer met de overgebleven blaadjes koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van nachos kunt u ook rondjes van ca. 5 cm uit bloemtortilla's steken en deze in een koekenpan knapperig bruinbakken.