Nakji jeongol

Nakji jeongol

Koreaanse inktvis
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram inktvis schoongemaakt, met wat zout ingewreven en kleingesneden
  • 200 gram courgette in plakjes
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 100 gram wortels in plakjes
  • bosje(s) Groene ui gesnipperd
  • 2 eetlepel(s) groene chilipasta
  • 1 eetlepel(s) chilipoeder
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 eetlepel(s) sesamzaad
  • 2 eetlepel(s) sojasaus

Instructies

  • Meng de sojasaus met chilipasta, chilipoeder, knoflook, sesamzaad en de helft van de uien en marineer de inktvis hierin een half uur.
  • Roerbak de wortels, courgettes, champignons en de rest van de uien gedurende 5 minuten.
  • Voeg de inktvis toe en bak nog een paar minuten.
  • Bak niet te lang want inktvis wordt snel taai.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Korea