Nasi Goerih Djaw

pittige rijst uit Java
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 4 dl water
  • 20 gram santen
  • 2 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 1 salamblad
  • ½ eetlepel(s) olie
  • zout

Instructies

  • Doe 250 gram rijst met ruim 4 dl water in een glazen magnetronschaal van 2 liter.
  • Roer zout erdoor en voeg salam toe.
  • Breng alles afgedekt in 7 a 8 min. op 100% aan de kook.
  • Vermeng rijst met de schilfers santen en verwarm de rijst afgedekt nog ca. 10 a 12 min. op 30%.
  • Maak de rijst los met een vork en laat hem afgedekt 10 min. nagaren.
  • Giet de olie in een schaal en verwarm deze onafgedekt 1 min.op 100%.
  • Schep de stukjes ui of uiringen erdoor en fruit ze onafgedekt in 3-4 min. op 100% glazig.
  • Doe ze over de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met seroendeng, sambalgoreng kool, boontjes, gebakken stukjes kip, saté of met bruine bonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Rijst
Land van herkomst Indonesië