Oliebollen 5
Ingrediënten
- 500 gram bloem
- 1 eetlepel zout
- 25 gram gist
- ½ liter melk lauwe
- 1 ei
- 200 gram rozijnen evt. van tevoren geweld
- 50 gram sukade
- 25 gram oranjesnippers
- 2 grote appels of dubbele aantal kleine
Instructies
- Maak de gist met een beetje melk of honing zacht en laat dit even staan.
- Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en klop het geheel een tijdje flink tot een luchtig beslag ontstaat.
- Laat dit afgedekt op een warme plaats ± 30 minuten rusten.
- Verhit de olie en bak daarin de oliebollen.
Notities / Tips / Wijnadvies
naar smaak kunt u gebruik maken van in rum gewelde gele en bruine rozijnen in plaat van oranjesnippers kunt u verse in reepjes gesneden sinaasappelschil gebruiken en verder: walnoot of geroosterde hazelnoten meer dan de aangegeven hoeveelheid appels geconfijte vruchtenstukjes