Oliebollen 5

Porties: 30
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel zout
  • 25 gram gist
  • ½ liter melk lauwe
  • 1 ei
  • 200 gram rozijnen evt. van tevoren geweld
  • 50 gram sukade
  • 25 gram oranjesnippers
  • 2 grote appels of dubbele aantal kleine

Instructies

  • Maak de gist met een beetje melk of honing zacht en laat dit even staan.
  • Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en klop het geheel een tijdje flink tot een luchtig beslag ontstaat.
  • Laat dit afgedekt op een warme plaats ± 30 minuten rusten.
  • Verhit de olie en bak daarin de oliebollen.

Notities / Tips / Wijnadvies

naar smaak kunt u gebruik maken van in rum gewelde gele en bruine rozijnen in plaat van oranjesnippers kunt u verse in reepjes gesneden sinaasappelschil gebruiken en verder: walnoot of geroosterde hazelnoten meer dan de aangegeven hoeveelheid appels geconfijte vruchtenstukjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Basisrecept / Gebak
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Oud & Nieuw