Oliebollen met rozijnen en abrikozen
Equipment
- mes
- handmixer
- schone theedoek
- keukenpapier
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 150 g gewelde abrikozen
- 1 zakje gedroogde gist ca. 7 gram
- 500 g bloem
- 1 eetlepel(s) kaneel
- 1 tl zout
- 1 ei
- 5 dl lauwe melk
- zonnebloemolie
Instructies
- Was de rozijnen en laat deze goed uitlekken.
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
- Meng in een beslagkom de bloem met de gist, kaneel en het zout.
- Voeg het ei en de melk toe en roer dit met een mixer tot een glad beslag.
- Voeg de rozijnen en de abrikozen aan het beslag toe en roer het beslag nogmaals goed door.
- Dek de beslagkom af met een natte, schone theedoek en laat het beslag op een warme plaats een uur rijzen.
- Verhit de olie in een frituurpan tot 175 graden.
- Schep het beslag voorzichtig door.
- Doop de ijsschep of de twee lepels in de hete olie, vorm bollen en laat deze voorzichtig in de hete olie glijden.
- Bak ongeveer 5 oliebollen tegelijk.
- Bak de oliebollen in ca. 6 minuten goudbruin en keer ze halverwege.
- Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier.
- Haal elke keer de restjes beslag uit de pan en gooi deze weg.
- Bak de rest van de oliebollen op dezelfde manier.
- Serveer de oliebollen op een mooie schaal.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal