Osso Buco met Gremolata

Osso Buco met Gremolata

Osso Buco. Alleen de naam klinkt al zalig. En dat is het ook! Een zalige Italiaanse stoofschotel. Doorgaans gemaakt met Kalfs- of Runderschenkel. Zulk zacht vlees en zo lekker en het geeft een heerlijke volle smaak doordat de botjes met merg erin mee gesudderd worden. Gegaard in een rijke saus van witte wijn, selderij, wortelen, uien en knoflook. Het kan geserveerd worden met van alles variërend van aardappelpuree tot rijst tot pappardelle pasta.Lees meer: https://www.mijnzuskooktvandaag.nl/products/osso-buco-met-gremolata/
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Benodigdheden voor een crockpot van 4,7 liter

  • 4 Runderschenkels van zo'n 2 cm dik. ongeveer 1200 gram totaal of Kalfsschenkels
  • 1 flinke Ui - gesneden
  • 6 teentjes Knoflook - fijn gehakt
  • half blikje Ansjovis - met een vork geprakt
  • 300 ml. Droge Witte wijn
  • 2 stengels Selderij - in stukjes
  • 2 Winterpenen - in stukjes
  • 2 takjes Rozemarijn - fijn gehakt
  • kopje Bloem
  • Peper en Zeezout fijn
  • 3 Bouillonblokjes
  • Kokend water
  • RoomBoter + scheutje Olijfolie

Voor de Gremolata:

  • bos(jes) verse Peterselie
  • 2 teentjes Knoflook
  • Rasp van de schil van 1 Citroen

Instructies

Voorbereiding:

  • Neem een grote plastic zak. (ik gebruik 20 ltr vuilnisbak zakjes)
  • Meng de bloem met royaal peper en zout.
  • Doe het vlees in de zak en kiep het kommetje bloem met peper en zout erbij.
  • Houd de zak dichtgeknepen aan de opening en draai deze wat dicht, zorg voor genoeg lucht in de zak om een grote ballon te vormen.
  • Schud de zak goed heen en weer, ondersteboven, draai hem een paar keer rond.
  • Al met al gewoon tot het vlees helemaal bedekt is met een laagje bloem.
  • Verwarm een klontje boter en de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Braad het vlees (in gedeeltes) aan beide kanten bruin. Leg het vlees op de bodem van de crockpot. In dezelfde koekenpan de Uien licht glazig fruiten, de Knoflook en Rozemarijn erbij fruiten.
  • Dan de Ansjovis erbij, de Wijn en verkruimel de 3 Bouillonblokjes over de pan.
  • Giet wat kokend water over de blokjes.
  • Roer alles goed door en laat het een minuut of 5 inkoken.
  • Giet het bij het vlees in de crockpot.
  • Je kunt nu de groentes er al bij doen, maar als je de tijd ervoor hebt zou ik het pas na 5 uur erbij doen.
  • Dan zijn ze nog helemaal heel als het gerecht klaar is.
  • Zet de crockpot op LOW voor ongeveer 8 uur.

Gremolata maken:

  • Hak de Peterselie en Knoflook zeer fijn, rasp de schil van een Citroen. Meng alles in een kommetje.
  • Sprenkel de Gremolata over het vlees na het serveren voor een fris accent.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Slowcooker