Paddenstoelenbouillon
AllerHande 11 2009
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 sjalotten fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- 1 winterpeen (250 g) in plakjes
- 2 bakje paddestoelmix seizoensmelange a 150 g
- 150 ml witte wijn flesje 250 ml
- 2 takjes tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 kippenbouillontablet
- 3 eetlepels verse peterselie plat fijngesneden
Instructies
- Verhit de olie in een pan.
- Voeg de sjalotten toe en bak op laag vuur 3 minuten.
- Voeg de knoflook en de winterpeen toe en bak nog 2 minuten.
- Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 5 minuten.
- Schenk de wijn erbij en voeg de takjes tijm en het laurierblaadje toe.
- Schenk er 1 liter water bij en breng aan de kook.
- Voeg het bouillontablet toe.
- Laat de bouillon, tegen de kook aan, op laag vuur 15 minuten trekken.
- Breng op smaak met zout.
- Bestrooi met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
In plaats van kippenbouillon kunt u ook paddenstoelenbouillon (van een tablet) gebruiken.