Paprika-Merguez pizza

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • bakblik van 35 x 50 cm

Ingrediënten

  • ½ zakje droge gist á 7 gr
  • 1 theelepel suiker
  • 250 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Instructies

  • Los de gist en de suiker in 1 dl warm water op en laat het op een warme plaats staan tot er blazen op komen; roer het tot een papje.
  • Meng in een grote kom de bloem en het zout en maak in het midden een kuiltje.
  • Giet de gistoplossing en de olie in het kuiltje en kneed 10 minuten tot het deeg niet meer plakt.
  • Vorm een bal en laat het deeg afgedekt met een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
  • Druk de lucht eruit en kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak door.
  • Rol het zo dun mogelijk uit en bekleed de bakplaat ermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië