Paradeissuppe

Oostenrijkse tomatensoep
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gr rijpe tomaten
  • ½ liter water
  • 100 gram wortelen
  • 1 ui
  • 50 gram peterselie
  • 100 gram knolselderij
  • 50 gram boter
  • 30 gram bloem
  • bouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 kruidnagel
  • 20 gram suiker
  • citroensap
  • room
  • strooiaroma
  • suiker
  • zout
  • citroen
  • 20 gr gekookte vermicelli of gekookte rijst

Instructies

  • Was de tomaten, snijd ze in stukken, kook ze in het water in ± 15 minuten gaar en wrijf ze door een zeef.
  • Maak de groenten schoon, snijd ze klein en smoor ze in de boter half gaar.
  • Strooi er de bloem over en roer die met wat bouillon glad.
  • Voeg de groentemassa met alle kruiderijen bij de tomatenpuree en laat alles nog ± 15 minuten koken.
  • Zeef de soep en breng haar eventueel met wat strooiaroma op smaak.
  • Voeg tenslotte een scheutje room en de vulling toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Oostenrijk