Pasta e broccoli
Ingrediënten
- 350 g korte pasta
- 500 g broccoli
- 4 ansjovis
- 2-3 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 peperoncino Spaanse peper
- geraspte Parmenzaanse kaas of pecorino
- zou
Instructies
- Was de broccoli, snij de bladeren en bloemen los van de dikke stam.
- Gooi lelijke of gele bladeren weg.
- Verwijder de houtachtige en draderige delen van de stam.
- Schil de stam zodat u zachte stukken overhoudt.
- Snij die in kleinere stukken.
- Rits de groene bladeren van de stelen en schil de stelen.
- Snij vervolgens de balderen en stelen in stukjes.
- Kook de stam en stelen in water met zout.
- Als de stam zacht wordt de bladeren toevoegen en dan de pasta en tenslotte de bloemen in roosjes.
- Intussen wat olie in een pan verwarmen en druk de ansjovisjes hierin fijn.
- Voeg hieraan de eel fijngesneden knoflook en peperoncino toe.
- De gare pasta en broccoli afgieten en vermengen met de geurige olie.
- Geraspte pecorino erover.
- Even doormenegen en opdienen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Recepten verzameld door Aart Klos, Dronten uit dagblad Trouw.