Pasta met ansjovis en tomaatjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram broccoli
  • 300 gram farfalle vlinderpasta
  • 259 gram tomaat
  • 2 teentjes knoflook gepeld
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 ansjovis filets
  • 3 eetlepel(s) wijnazijn
  • 1 flinke bos basilicum
  • 3 tomaat fijngehakt
  • peper

Instructies

  • Snij de broccoli in kleine roosjes.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee.
  • Giet de pasta en broccoli af.
  • Verwarm de olijfolie met de ansjovisfilets en pers de knoflook erboven uit.
  • Laat de vis langzaam oplossen en haal de pan van het vuur.
  • Klop een dreesing van de witte wijnazijn met het oliemengsel.
  • Was en hak de basilicum grof.
  • Roer de basilicum en de gehakte tomaten door de dressing.
  • Breng op smaak met de peper.
  • Voeg de tomaatjes toe aan de pasta en roer de dressing erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: bestrooi de pasta met geschaafde oude kaas
Wijnadvies: Villa Maria Bardolino, Italiaanse rode wijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis