Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pasta met ansjovis en tomaatjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
broccoli
▢
300
gram
farfalle vlinderpasta
▢
259
gram
tomaat
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld
▢
8
eetlepel(s)
olijfolie
▢
3
ansjovis
filets
▢
3
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
1
flinke bos
basilicum
▢
3
tomaat
fijngehakt
▢
peper
Instructies
Snij de broccoli in kleine roosjes.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
Kook de laatste 4 minuten de broccoli mee.
Giet de pasta en broccoli af.
Verwarm de olijfolie met de ansjovisfilets en pers de knoflook erboven uit.
Laat de vis langzaam oplossen en haal de pan van het vuur.
Klop een dreesing van de witte wijnazijn met het oliemengsel.
Was en hak de basilicum grof.
Roer de basilicum en de gehakte tomaten door de dressing.
Breng op smaak met de peper.
Voeg de tomaatjes toe aan de pasta en roer de dressing erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: bestrooi de pasta met geschaafde oude kaas
Wijnadvies: Villa Maria Bardolino, Italiaanse rode wijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Vis