Pasta met tonijn, gegrilde paprika en olijven
Voor 4 personen, 12 punten per persoon
Ingrediënten
- 60 gram spaghetti ongekookt / (gekookt volgens gebruiksaanwijzing, afgespoeld met koud water)
- 400 gram courgette spaghetti
- 1 pot tomatensaus Toscane 400 gram
- 2 blikjes tonijn in water uitgelekt 220 gram samen
- 1 ui klein gesnipperd
- 1 blik ansjovis in olijfolie (gehalveerd) 46 gram
- 6 kleine paprika alle kleuren (in blokjes gesneden en gegrild in de airfryer)
- 80 gram tomaten gedroogde klein gesneden
- 3 tenen knoflook geplet en klein gehakt
- 1 rode verse peper klein gesneden
- 1 bosje basilicum verse alleen de blaadjes
- 1 klein blikje olijven met ansjovis / uitgelekt 85 gram en gehalveerd
- 15 gram Italiaanse gedroogde kruiden 1 flinke eetlepel
- 2 blokjes groentebouillon verkruimeld
- PAM spray
- 15 ml Becel light vloeibaar
- peper naar smaak uit de molen
- 30 gram paneermeel
- zout naar smaak uit de molen
Instructies
- Verwarm de airfryer vóór op 180 graden.
- Doe de paprikablokjes in een ovenbestendige bak en doe de flinke eetlepel Italiaanse kruiden en wat peper en zout erbij.
- Spuit in met de PAM spray.
- Doe de bak in de airfryer, doe de anti-spat deksel erop en grill de paprika’s 15 minuten op 180 graden.
- Schud ondertussen een paar keer.
- Haal na die 15 minuten de anti spatdeksel weg en gril de paprikablokjes nog 10 minuten onder af en toe schudden.
- Doe de Becel light in een wok en bak hierin de ui, de peper en de gedroogde tomaat tot de ui zacht is (ongeveer 5 minuutjes op hoog vuur roerbakkend).
- Voeg de knoflook en de zelf gegrilde paprika’s toe en roerbak deze nog een minuut of 3 mee.
- Doe de tomatensaus Toscane erbij en laat even warm worden.
- Voeg dan de tonijn, olijven met ansjovis en de verkruimelde blokjes groentebouillon toe.
- Meng alles goed door elkaar en voeg de gekookte pasta en de courgettepasta toe.
- Meng door elkaar en doe het paneermeel erbij.
- Draai het vuur uit, doe de basilicumblaadjes erbij en roer door de pasta.