Pastasalade met tonijnsaus
Ingrediënten
- 500 gram pasta
- 2 eetlepels boter
- 400 gram kipfilet in reepjes
- zout peper
- 300 gram tonijn in olie uitgelekt
- 1 blikje ansjovis uitgelekt
- ½ dl olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 5 eetlepels kappertjes
- 4 dl mayonaise
- 4 eetlepels augurkjes kleingesneden
- verse basilicum
Instructies
- Kook de pasta beetgaar, spoel ze koud en laat afkoelen.
- Bak de reepjes kip met zout en peper in de boter in 5 minuten bruin.
- Pureer in een keukenmachine de tonijn met de ansjovis, de olijfolie, het citroensap en 3 eetlepels kappertjes tot een gladde pasta en roer die door de mayonaise.
- Voeg zout en peper toe.
- Schep de tonijnsaus en de kip door de pasta en garneer met de rest van de kappertjes, augurkjes en basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: voeg er gekookte kwarteleitjes aan toe.