Pastechi
Antilliaanse pasteitjes
Equipment
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 1 kop bloem
- 3 eetlepel(s) vet
- ½ theelepel zout
- ½ theelepel suiker
- ¼ theelepel bakpoeder
- 2 eetlepel(s) ei losgeklopt
- ½ liter water
Voor de vulling:
- 100 gram kip vlees, vis of garnalen
- ½ nootmuskaat
- 1 eetlepel(s) olie
- ½ teen knoflook fijngehakt
- ½ ui fijngesneden
- ½ tomaat fijngesneden
- ⅙ paprika fijngesneden
- ½ fijngesneden madame jeanette promente
- 1 stukje prei fijngesneden
- ½ theelepel kappertjes
- ½ theelepel piccalily
- 2 pruimen fijngesneden
- 1 theelepel rozijnen
- hot sauce
- zout
- peper
Instructies
- De bloem, vet, zout, suiker en bakpoeder tot een kruimelige massa mengen.
- Ei toevoegen en zoveel koud water met een vork erdoor mengen tot het deeg samen hangt.
- Het deeg op een koele plaats afgedekt een nacht laten rusten.
- Het vlees of vis met de bolle kant van een lepel inwrijven met nootmuskaat en peper.
- De olie verhitten en het vlees aan beide kanten bruin bakken.
- De fijn gesneden knoflook, ui, prei, tomaat, paprika en promente toevoegen en meebakken tot het vlees gaar is (10 min.).
- Het vleesmengsel malen, de kappertjes, piccalily, klein gesneden pruimen en rozijnen toevoegen en het mengsel met hot sauce en zout op smaak brengen.
- Verdelen en deze op een met bloem bestoven tafel uitrollen (of tussen vetvrij papier).
- Midden op ieder rondje een theelepel van het vulsel leggen, de randen met water bestrijken en het deeglapje
- Het deeg in 6 tot 7 bolletjes dubbelvouwen.
- Randen aandrukken en omvouwen.
- De pastechi in hete olie gaar en lichtbruin bakken en laten uitlekken.
- Een papieren servet op een schaal of bord vouwen en de pastechi hierop serveren.