Pastechi

Antilliaanse pasteitjes
Porties: 67 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 1 kop bloem
  • 3 eetlepel(s) vet
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel suiker
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepel(s) ei losgeklopt
  • ½ liter water

Voor de vulling:

  • 100 gram kip vlees, vis of garnalen
  • ½ nootmuskaat
  • 1 eetlepel(s) olie
  • ½ teen knoflook fijngehakt
  • ½ ui fijngesneden
  • ½ tomaat fijngesneden
  • paprika fijngesneden
  • ½ fijngesneden madame jeanette promente
  • 1 stukje prei fijngesneden
  • ½ theelepel kappertjes
  • ½ theelepel piccalily
  • 2 pruimen fijngesneden
  • 1 theelepel rozijnen
  • hot sauce
  • zout
  • peper

Instructies

  • De bloem, vet, zout, suiker en bakpoeder tot een kruimelige massa mengen.
  • Ei toevoegen en zoveel koud water met een vork erdoor mengen tot het deeg samen hangt.
  • Het deeg op een koele plaats afgedekt een nacht laten rusten.
  • Het vlees of vis met de bolle kant van een lepel inwrijven met nootmuskaat en peper.
  • De olie verhitten en het vlees aan beide kanten bruin bakken.
  • De fijn gesneden knoflook, ui, prei, tomaat, paprika en promente toevoegen en meebakken tot het vlees gaar is (10 min.).
  • Het vleesmengsel malen, de kappertjes, piccalily, klein gesneden pruimen en rozijnen toevoegen en het mengsel met hot sauce en zout op smaak brengen.
  • Verdelen en deze op een met bloem bestoven tafel uitrollen (of tussen vetvrij papier).
  • Midden op ieder rondje een theelepel van het vulsel leggen, de randen met water bestrijken en het deeglapje
  • Het deeg in 6 tot 7 bolletjes dubbelvouwen.
  • Randen aandrukken en omvouwen.
  • De pastechi in hete olie gaar en lichtbruin bakken en laten uitlekken.
  • Een papieren servet op een schaal of bord vouwen en de pastechi hierop serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Warme hapjes
Land van herkomst Antillen