Patlican Kebabi
Lamsvlees met aubergines
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
- Schil de aubergines, snijd ze in plakken en zet ze met zout bestrooid weg.
- Pel de uien en snijd ze grof, pel de tomaten en laat ze heel.
- Verhit de helft van de boter in een flinke braadpan en fruit er de uien in.
- Voeg het vlees toe en bak dit onder geregeld omscheppen aan alle kanten
- bruin.
- Voeg dan op laag vuur de tomaten, het paprikapoeder, de peterselie, zout en
- peper toe en laat dit alles in een dichte pan heel zachtjes stoven.
- Spoel de gesneden aubergines onder de koude kraan schoon, dep ze droog en
- bak ze in de resterende boter aan weerskanten bruin.
- Leg ze daarna voorzichtig bovenin de stoofpan, giet nog een scheutje kokend
- water bij en laat het geheel een uur zachtjes stoven.
- Roer vooral niet in de pan, maar schud af en toe, zodat de aubergines heel
- bovenop blijven liggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er pilav of yoghurt bij.