Patlican Kebabi

Lamsvlees met aubergines
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamslappen
  • 3 grote aubergine
  • 2 grote ui
  • 3 grote tomaten
  • 60 gram boter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 takjes peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
  • Schil de aubergines, snijd ze in plakken en zet ze met zout bestrooid weg.
  • Pel de uien en snijd ze grof, pel de tomaten en laat ze heel.
  • Verhit de helft van de boter in een flinke braadpan en fruit er de uien in.
  • Voeg het vlees toe en bak dit onder geregeld omscheppen aan alle kanten
  • bruin.
  • Voeg dan op laag vuur de tomaten, het paprikapoeder, de peterselie, zout en
  • peper toe en laat dit alles in een dichte pan heel zachtjes stoven.
  • Spoel de gesneden aubergines onder de koude kraan schoon, dep ze droog en
  • bak ze in de resterende boter aan weerskanten bruin.
  • Leg ze daarna voorzichtig bovenin de stoofpan, giet nog een scheutje kokend
  • water bij en laat het geheel een uur zachtjes stoven.
  • Roer vooral niet in de pan, maar schud af en toe, zodat de aubergines heel
  • bovenop blijven liggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er pilav of yoghurt bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije