Peste cu ardei si paradais

Moldavische viscasserole
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witvisfilets karper, snoek, itte koolvis of heilbot
  • 1 rood pepertje
  • peper
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 dl witte wijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 prei
  • 100 g blanke champignons
  • 4 eetlepels dragon gehakte
  • 2 eetlepels dille gehakte
  • 4 romatomaten zonder vel en pit
  • 100 g verkruimelde Brinza feta
  • mamaliga

Instructies

  • Meng de vis met het fijngesneden pepertje zonder pit, peper, zout, de olie en het citroensap.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maal de paprika in de blender met de knoflook en de wijn fijn.
  • Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de prei in ringen en de champignons in plakjes.
  • Doe de paprikasaus erbij en laat het vocht verdampen.
  • Dep de vis zeer goed droog.
  • Leg hem in een passende vorm en schep er het paprikamengsel over.
  • Bak het gerecht een kwartier middenin de oven.
  • Schep de kruiden over de vis en verdeel er de in vieren gesneden tomaten en de verkruimelde kaas over.
  • Zet de schaal onder een gloeiende grill tot de kaas licht kleurt.
  • Geef er mamaliga bij:
  • Breng op laag vuur¼ l water met 1 eetlepel boter en½ theelepel zout aan de kook.
  • Strooi er al roerend 75 g grof maïsmeel in en kook hier onder geregeld roeren in een kwartier een brij van.
  • Doe de brij in beboterd schaaltje en keer dat.
  • Eet de brij warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis
Land van herkomst Moldavië