Peste cu ardei si paradais
Moldavische viscasserole
Ingrediënten
- 400 g witvisfilets karper, snoek, itte koolvis of heilbot
- 1 rood pepertje
- peper
- zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 kleine rode paprika
- 1 teen knoflook
- 1 dl witte wijn
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 prei
- 100 g blanke champignons
- 4 eetlepels dragon gehakte
- 2 eetlepels dille gehakte
- 4 romatomaten zonder vel en pit
- 100 g verkruimelde Brinza feta
- mamaliga
Instructies
- Meng de vis met het fijngesneden pepertje zonder pit, peper, zout, de olie en het citroensap.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maal de paprika in de blender met de knoflook en de wijn fijn.
- Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de prei in ringen en de champignons in plakjes.
- Doe de paprikasaus erbij en laat het vocht verdampen.
- Dep de vis zeer goed droog.
- Leg hem in een passende vorm en schep er het paprikamengsel over.
- Bak het gerecht een kwartier middenin de oven.
- Schep de kruiden over de vis en verdeel er de in vieren gesneden tomaten en de verkruimelde kaas over.
- Zet de schaal onder een gloeiende grill tot de kaas licht kleurt.
- Geef er mamaliga bij:
- Breng op laag vuur¼ l water met 1 eetlepel boter en½ theelepel zout aan de kook.
- Strooi er al roerend 75 g grof maïsmeel in en kook hier onder geregeld roeren in een kwartier een brij van.
- Doe de brij in beboterd schaaltje en keer dat.
- Eet de brij warm.