Piadina (di Gradara)

onderlaag van drooggebakken deeg
Porties: 4
Total time 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 2 deciliter water
  • 1 deciliter olie
  • snufje zout
  • olijfolie
  • prosciutt

Instructies

  • De bloem vermengen met het water en de olie goed doorkneden wat zout toevoegen laten rusten.
  • Opnieuw doorkneden en balletjes vormen deze platdrukken en uitrollen tot een koekje van ca 1/2 cm op gloeiende ingevette plaat leggen en aan één zijde gaarbakken.
  • Serveren bedekt met bijvoorbeeld prosciutto.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varianten:

  1. De prosciutto vervangen door salami met eventueel een schijfje knoflook
  2. De piadina licht bestrijken met wat tomatenpuree bestrooien met gehakte of licht gefruite ui.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Italië