Recept afdrukken
No ratings yet

Piadina (di Gradara)

onderlaag van drooggebakken deeg
Totale tijd20 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 2 deciliter water
  • 1 deciliter olie
  • snufje zout
  • olijfolie
  • prosciutt

Instructies

  • De bloem vermengen met het water en de olie goed doorkneden wat zout toevoegen laten rusten.
  • Opnieuw doorkneden en balletjes vormen deze platdrukken en uitrollen tot een koekje van ca 1/2 cm op gloeiende ingevette plaat leggen en aan één zijde gaarbakken.
  • Serveren bedekt met bijvoorbeeld prosciutto.

Notities

Varianten:

  1. De prosciutto vervangen door salami met eventueel een schijfje knoflook
  2. De piadina licht bestrijken met wat tomatenpuree bestrooien met gehakte of licht gefruite ui.

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse Maïstortilla's met een Knapperige Twist

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Mexico
Porties: 4
calorieën: 80kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 150 g maïzena
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 l water

Optioneel:

  • gerookte ham of corned beef

Instructies

  • Meng de maïzena met het zout en strooi het mengsel in kokend water.
  • Laat het mengsel opstijven en afkoelen.
  • Kneed telkens een klein balletje deeg tot een bijna papierdun koekje en bak het op een hete, droge bakplaat tot het gaar is.
  • Draai om en bak ook de andere zijde.
  • Als topping kun je enkele plakjes gerookte ham of corned beef gebruiken.

Notities

Probeer variaties door tortilla's laagsgewijs te stapelen, met tussen elke laag wat smeerkaas, en snijd het geheel in ongeveer 8 punten.
Bestrijk de tortilla's direct na het bakken met een dikke groentemacedoine, gebonden in kalfsbouillon voor extra smaak en frisheid.

Nutrition

Calories: 80kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 1g