Pikante mosselsalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg verse mosselen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 liter bouillon tablet
  • ¼ liter droge witte wijn
  • 1 bosje sjalotten
  • 400 gram champignons
  • 3 eetlepels olie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel gemengde gehakte kruiden
  • 2 sinaasappels
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • zout
  • suiker
  • peper

Instructies

  • Snijd de knoflook en de prei in stukjes en de wortelen in schijfjes.
  • Breng de bouillon met de wijn aan de kook, doe de groenten en de mosselen in de pan en laat alles 10- 15 minuten koken tot de schelpen open staan.
  • Schep de mosselen met een schuimspaan uit het kooknat en laat ze afkoelen.
  • Was de sjalotten en maak de champignons schoon.
  • Snijd de sjalotten in fijne ringen en de champignons in dunne plakjes.
  • Schil de sinaasappels, verdeel ze in partjes en verwijder de omringende huid van de partjes.
  • Vang het uitlekkende sap op.
  • Meng de mosselen met de voorbereide ingrediënten.
  • Bereid met de olie, het citroensap, het uitgelekte sinaasappelsap, zout, peper en suiker een saus en schenk die over de salade.
  • Schep de kruiden erdoor en laat alles ± 30 minuten intrekken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis / Zeevruchten