Pilav met tomaten
Ik vind dit recept de lekkerste pilav die ik ken. Ik heb het niet zo met die zoetigheid erin!!!
Ik gebruik deze pilav vaak met lamskoteletjes, gehaktballetjes (köfte) of kip.
Zowel te gebruiken in de Turks als Griekse keuken.
Ik gebruik deze pilav vaak met lamskoteletjes, gehaktballetjes (köfte) of kip.
Zowel te gebruiken in de Turks als Griekse keuken.
Ingrediënten
- 300 gram basmati rijst
- 1 ui middelgrote / fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- 4 gepelde fijngehakte tomaten of uit een blik
- 2 theelepel basilicum verse fijngehakte
- 2 theelepel peterselie verse fijngehakte
- 4-5 dl water
- 1 bouillonblokje naar keuze
- zout en peper
Instructies
- De ui glazig fruiten in de olie en knoflook toevoegen.
- De rijst erdoor roeren en daarna de tomaten.
- Omdat ik zelf rijst kook in een rijstkoker, doe ik alles dus in deze pan.
- Voeg water met bouillonblokje toe en de kruiden met peper en zout.
- Kijk of er voldoende water is toegevoegd, de pilav behoort wat vochtig te zijn!
- Laat dit in 15-20 minuten gaarkoken – al naar gelang wat er op de verpakking van de rijst staat – en, laat alles even nagaren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietips:
1 theelepel paprikapoeder
3 of 4 gedroogde tomaten in stukjes gesneden
3 of 4 gedroogde tomaten in stukjes gesneden