Pipis com Molho de Piri-piri

Piepkuiken met Piri-pirisaus uit Portugal
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg piepkuiken
  • 1 gehakte ui
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • 1 blaadje(s) laurier
  • ½ deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel reuzel
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel Piri-piri scherpe chilipoeder of verkruimelde lomboks
  • zout naar smaak

Instructies

  • Fruit de ui, de knoflook en de laurier in de reuzel en de boter.
  • Voeg, als dit mengsel goudgeel is, de in stukken gesneden kip toe.
  • Sluit de pan en laat 15 minuten koken.
  • Voeg de witte wijn, de Piri-piri en naar smaak zout toe. en laat nog 15 minuten stoven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met sneetjes brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Portugal