Mediterrane Aubergine Pizza met Kaasrand

Pizza met aubergine en een kaasrand met aubergine en een kaasrand

Mediterrane Aubergine Pizza met Kaasrand

Geniet van deze smaakvolle Mediterrane auberginepizza met een verrukkelijke kaasrand!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg
  • 150 g mozzarella
  • 100 g tomatensaus
  • ½ aubergine in plakjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • Verse basilicumblaadjes
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven- en onderwarmte) en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
  • Rol het deeg uit op het bakpapier en leg de plakjes mozzarella op de randen van het deeg.
  • Vouw de randen van het deeg om, zodat er een kaasrand ontstaat.
  • Smeer de pizza in met de tomatensaus, maar laat de kaasrand vrij.
  • Beleg de pizza met de overgebleven mozzarella en de plakjes aubergine.
  • Meng de olijfolie, fijngehakte knoflook en een snufje zout en bestrijk de pizza met dit mengsel.
  • Bak de pizza in ongeveer 15 minuten af, tot de kaasrand goudbruin en knapperig is.
  • Bestrooi de gebakken pizza met verse basilicumblaadjes voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een Valpolicella past goed bij deze pizza.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië / Mediterraan
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch