Pla nin rad prig
Gefrituurde vis in rode currysaus
Ingrediënten
- 250-500 g tilapia geschubt en schoongemaakt / veggie: paddenstoelen in plakjes.
- 1 ltr sojaolie om te frituren
voor de saus:
- 2 eetlepel(s) sojaolie
- 1 ui gehakt
- 4 tenen knoflook ongepeld, gekneusd en gehakt
- 1-2 eetlepel(s) rode currypasta
- 250 ml kokosmelk dikke
- ½ tl zout
- 1 eetlepel(s) sojasaus lichte
- 1 eetlepel(s) kokos
- 2 citroenblad in fijne reepjes
- 1 grote thai chocolates rode "" chilipeper in dune reepjes
- 10 blaadjes basilicum zoete
- palmsuiker
Instructies
- Verhit de frituurolie op hoog vuur in een wok en frituur de vis aan beide zijden goudbruin en krokant.
- Laat de vis uitlekken, zet hem aan de kant en maak de saus.
- Verhit de 2 el olie in een wok op een laag vuur.
- Doe de ui erbij en roerbak ze 30 sec. en voeg dan de knoflook toe.
- Roerbak alles nog 15 sec. en voeg de rode currypasta toe.
- Roerbak nog 1 min. en doe de dikke kokosmelk, kokos(palm)suiker, sojasaus, zout en citroenblaadjes erbij, en roerbak alles nogmaals 3 min.
- Roer de chilipeper en de basilicumblaadjes door het gerecht en draai direct het vuur uit.
- Giet de saus over de vis en serveer direct.