Pla nin rad prig

Gefrituurde vis in rode currysaus
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250-500 g tilapia geschubt en schoongemaakt / veggie: paddenstoelen in plakjes.
  • 1 ltr sojaolie om te frituren

voor de saus:

  • 2 eetlepel(s) sojaolie
  • 1 ui gehakt
  • 4 tenen knoflook ongepeld, gekneusd en gehakt
  • 1-2 eetlepel(s) rode currypasta
  • 250 ml kokosmelk dikke
  • ½ tl zout
  • 1 eetlepel(s) sojasaus lichte
  • 1 eetlepel(s) kokos
  • 2 citroenblad in fijne reepjes
  • 1 grote thai chocolates rode "" chilipeper in dune reepjes
  • 10 blaadjes basilicum zoete
  • palmsuiker

Instructies

  • Verhit de frituurolie op hoog vuur in een wok en frituur de vis aan beide zijden goudbruin en krokant.
  • Laat de vis uitlekken, zet hem aan de kant en maak de saus.
  • Verhit de 2 el olie in een wok op een laag vuur.
  • Doe de ui erbij en roerbak ze 30 sec. en voeg dan de knoflook toe.
  • Roerbak alles nog 15 sec. en voeg de rode currypasta toe.
  • Roerbak nog 1 min. en doe de dikke kokosmelk, kokos(palm)suiker, sojasaus, zout en citroenblaadjes erbij, en roerbak alles nogmaals 3 min.
  • Roer de chilipeper en de basilicumblaadjes door het gerecht en draai direct het vuur uit.
  • Giet de saus over de vis en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Thailand