Quinoapilaf met spinazie en kaas

Porties: 1
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eetlepels quinoa
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels naturel zonnebloempitten
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 50 g verse spinazieblaadjes
  • 2 theelepels citroensap
  • 25 gram geraspte stevige geitenkaas

Instructies

  • Een pan licht gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen.
  • Quinoa toevoegen en in 15-20 minuten gaar koken.
  • Afgieten door een vergiet en met koud water afspoelen.
  • Apart zetten.
  • In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en
  • daarin de zonnebloempitten ong. 2 minuten licht roosteren.
  • Knoflook erdoor roeren en ong. 2 minuten bakken, tot de knoflook zacht wordt en de geur vrijkomt.
  • Afgekoelde quinoa en spinazie erdoor roeren en al roerend de quinoa heet en de spinazie slap laten worden.
  • Citroensap en bijna alle kaas erdoor roeren.
  • De kaas laten smelten en het restje kaas over het gerecht strooien alvorens te serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Superfood