Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine / plus extra voor het grillen
- 1 teen knoflook geperst
- zeezout
- 300 g quinoa
- 750 ml water
- sap van ½ citroen
- handvol muntblaadjes
- handvol korianderblaadjes
- 2 avocado in kleine blokjes
- 3 eetlepel(s) bruine of gele rozijnen
- pitjes van 1 granaatappel
- 100 g geroosterde gezouten amandelen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de aubergine en courgette in dunne schijfjes.
- Leg ze op een rooster dat op een braadslede past.
- Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olie en bestrooi met zeezout.
- Zet ze 10 minuten in de oven tot de schijfjes zacht zijn en een beetje donker beginnen te kleuren.
- Doe ze dan in een schaal.
- Voeg de olijfolie en knoflook toe en zet weg.
- Spoel de quinoa af en kook al dente.
- Schep de quinoa in een grote schaal en laat iets afkoelen.
- Voeg het citroensap, de kruiden, gegrilde groentes, avocado en rozijnen toe en schep alles goed om.
- Serveer met de granaatappel pitjes en amandelen erover.