Quinoasalade met amandel en munt

Quinoasalade met amandel en munt

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine / plus extra voor het grillen
  • 1 teen knoflook geperst
  • zeezout
  • 300 g quinoa
  • 750 ml water
  • sap van ½ citroen
  • handvol muntblaadjes
  • handvol korianderblaadjes
  • 2 avocado in kleine blokjes
  • 3 eetlepel(s) bruine of gele rozijnen
  • pitjes van 1 granaatappel
  • 100 g geroosterde gezouten amandelen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de aubergine en courgette in dunne schijfjes.
  • Leg ze op een rooster dat op een braadslede past.
  • Bestrijk ze aan beide kanten lichtjes met olie en bestrooi met zeezout.
  • Zet ze 10 minuten in de oven tot de schijfjes zacht zijn en een beetje donker beginnen te kleuren.
  • Doe ze dan in een schaal.
  • Voeg de olijfolie en knoflook toe en zet weg.
  • Spoel de quinoa af en kook al dente.
  • Schep de quinoa in een grote schaal en laat iets afkoelen.
  • Voeg het citroensap, de kruiden, gegrilde groentes, avocado en rozijnen toe en schep alles goed om.
  • Serveer met de granaatappel pitjes en amandelen erover.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Superfood