Räkor i kryddig sås

garnalen in pittige saus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 paprika
  • 500 g garnalen
  • Paprikapoeder
  • peper
  • ½ dl cognac
  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepel(s) chilisaus
  • tabasco
  • zout
  • boter
  • cayennepeper

Instructies

  • Snij de prei en de paprika in reepjes en bak deze zachtjes in een beetje boter.
  • Haal vervolgens de groenten van het vuur.
  • Verwarm een braadpan en bak de garnalen snel met paprikapoeder, zwarte peper en cayennepeper op een laag vuur.
  • Voorkom dat de garnalen te lang bakken
  • Even flamberen door er cognac over te gieten en aan te steken.
  • Laat de vlammen uitbranden.
  • Voeg de slagroom en de gebakken groenten toe.
  • Laat alles sudderen totdat het goed heet is en voeg naar smaak wat tabasco, chilisaus en zout toe.
  • De garnalen serveren met rijst, salade en witbrood.
  • Je kan het gerecht ook maken zonder flamberen als je geen alcohol wilt gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Zweden