Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 reebiefstukjes van 180 gram
- ½ deciliter Port
- 2 deciliter rode wijn
- 2 deciliter WildFond
- 3 eetlepel(s) Berenburg
- 1 Plak Kruidkoek zonder sucade en/of gember
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad
- 2 jeneverbessen
- 50 gram ijskoude klontjes boter
Instructies
Bereiding van de biefstuk
- Bak de biefstukjes kort en fel aan zonder peper en zout in half olie en half boter (zodat het vlees aan de binnenkant mooi rood blijft).
- Bewaar het vlees op een warme plaats en breng op smaak met peper en zout.
Bereiding van de saus
- In de pan waarin de reebiefstukjes zijn gebakken de port, Beerenburg, wildfond, rode wijn en kruidkoek toevoegen samen met kruidnagel, laurierblad en de jeneverbessen.
- Laat het geheel aan de kook komen en reduceer dit tot 1/3.
- Roer met een garde de ijskoude klontjes boter er beetje bij beetje doorheen zodat er een gladde lichtgebonden saus ontstaat.
- De saus mag nu niet meer koken, anders gaat deze schiften.
- Leg de biefstukjes, die na het bakken zijn gezouten en gepeperd, op het bord. Schep een paar lepels van de saus om het vlees heen.
- Lekker als garnituur bij dit gerecht is een aardappel-knolselderij puree.