Reekoteletjes met rode wijnsaus en basilicum

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 reekoteletjes
  • 250 gram melkknolletjes
  • 250 gram oesterzwammen
  • 2 dunne prei
  • 1 gehakt sjalotje
  • 1 glas rode wijn
  • 1 bosje basilicum

Voor de saus:

  • 1 kg afsnijdsel of botten
  • olie
  • 500 gram bouquet van wortelen prei, uien en knolselderij
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 kruidnagel
  • 6 jeneverbessen
  • 1 takje tijm
  • 1 peperkoek
  • ½ fles rode wijn

Instructies

Saus:

  • Bak de afsnijdsels in olie aan, laat ze licht kleuren en voeg het bouquet toevoegen en doe er dan de kruiden en de tomatenpuree bij.
  • Blus vervolgens met de rode wijn, doe de koek erbij en zet het geheel ruim
  • onder koud water.
  • Breng het aan de kook en laat het ± 3 uur trekken, (als u botten gebruikt, 4 uur).
  • Zeef de nu verkregen fond en laat die indampen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Wild