Reekoteletjes met rode wijnsaus en basilicum
Ingrediënten
- 3 reekoteletjes
- 250 gram melkknolletjes
- 250 gram oesterzwammen
- 2 dunne prei
- 1 gehakt sjalotje
- 1 glas rode wijn
- 1 bosje basilicum
Voor de saus:
- 1 kg afsnijdsel of botten
- olie
- 500 gram bouquet van wortelen prei, uien en knolselderij
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 kruidnagel
- 6 jeneverbessen
- 1 takje tijm
- 1 peperkoek
- ½ fles rode wijn
Instructies
Saus:
- Bak de afsnijdsels in olie aan, laat ze licht kleuren en voeg het bouquet toevoegen en doe er dan de kruiden en de tomatenpuree bij.
- Blus vervolgens met de rode wijn, doe de koek erbij en zet het geheel ruim
- onder koud water.
- Breng het aan de kook en laat het ± 3 uur trekken, (als u botten gebruikt, 4 uur).
- Zeef de nu verkregen fond en laat die indampen.