Rijst met biefstukreepjes

Snel te maken.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g pandanrijst
  • 1 schaal biefstuk ca. 400 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 400 g prei
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bakje taugé 250 g

Instructies

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Biefstuk in reepjes snijden.
  • Knoflook pellen.
  • In schaal ketjap en sambal mengen.
  • Knoflook erboven uitpersen.
  • Biefstuk in schaal leggen, omscheppen en ca. 15 minuten laten marineren.
  • Prei schoonmaken, wassen en schuin in ringen snijden.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten en biefstuk ca. 3 minuten roerbakken (marinade bewaren).
  • Biefstuk uit wok halen en warmhouden.
  • Rest van olie verhitten en prei ca. 3 minuten roerbakken.
  • Taugé toevoegen en ca. 1 minuut roerbakken.
  • Biefstuk en marinade toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
  • Serveren met rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Oostenrijk