Rijst met biefstukreepjes
Snel te maken.
Equipment
Ingrediënten
- 300 g pandanrijst
- 1 schaal biefstuk ca. 400 g
- 2 teentjes knoflook
- 5 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 400 g prei
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 bakje taugé 250 g
Instructies
- Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
- Biefstuk in reepjes snijden.
- Knoflook pellen.
- In schaal ketjap en sambal mengen.
- Knoflook erboven uitpersen.
- Biefstuk in schaal leggen, omscheppen en ca. 15 minuten laten marineren.
- Prei schoonmaken, wassen en schuin in ringen snijden.
- In wok 3 eetlepels olie verhitten en biefstuk ca. 3 minuten roerbakken (marinade bewaren).
- Biefstuk uit wok halen en warmhouden.
- Rest van olie verhitten en prei ca. 3 minuten roerbakken.
- Taugé toevoegen en ca. 1 minuut roerbakken.
- Biefstuk en marinade toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
- Serveren met rijst.