Rissoles à la frangipane

zoete gevulde fritures
Porties: 4
Total time 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 deciliter dikke vanillesaus
  • 50 g bitterkoekjes
  • 2 jiggers Crème de Cacao
  • 300 g bloem
  • 3 deciliter melk
  • 75 g suiker
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • boter
  • eiwit
  • paneermeel
  • frituurvet

Instructies

  • Eerst een stevige vaniljesaus maken bitterkoekjes grof verkruimelen door de saus mengen deze aromatiseren met een paar scheutjes Crème de Cacao of Curaçao.
  • Op de gewone wijze van gezeefde bloem melk suiker zout en eieren een stevig beslag maken hiervan tamelijk dunne flensjes eenzijdig bakken.
  • Telkens een flensje middenop bestrijken met wat saus met behulp van achtergehouden beslag de randen bevochtigen en dichtplakken.
  • Dubbelvouwen paneren à l'anglaise en in de frituur goudbruin afbakken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Varianten:

  1. De vanillesaus vervangen door chocoladesaus met extra wat stukjes couverture
  2. Wijnsaus met verkruimelde boterkoekjes gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk