Rodevruchtenjam zonder suiker

Boodschappen 6-2006
Porties: 6 potten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 6 glazen (jam)potten (à ca 200 ml)

Ingrediënten

  • 350 g aardbeien
  • 350 g aalbessen
  • 300 g frambozen
  • 20 ml vloeibare suikervervanger
  • 15 g geleerhulp Marmello Nr. 1 of 25 g geleipoeder

Instructies

  • Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  • Ris de bessen.
  • Spoel de potten en dekseles geod schoon in heet water.
  • Zet op een schone doek of plank.
  • Kook de vruchten tot moes in een roestvrijstalen pan.
  • Meng de geleerhulp met de vloeibare suikervervanger en voeg toe aan de moes.
  • Kook de massa al roerend 1 minuut goed door.
  • Vul de potten tot iets onder de rand.
  • Druk of schroef de deksel er stevig op en zet ze omgekeerd op de plank of doek.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
Kies ook eens voor de volgende vruchtencombinaties: druiven-vijgen, ananas-abrikozen, pruimen-vlierbessen of blauwe bessen-bosbessen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Fruit
Geschikt voor Dieët: Suikervrij