Rodevruchtenjam zonder suiker
Boodschappen 6-2006
Equipment
- 6 glazen (jam)potten (à ca 200 ml)
Ingrediënten
- 350 g aardbeien
- 350 g aalbessen
- 300 g frambozen
- 20 ml vloeibare suikervervanger
- 15 g geleerhulp Marmello Nr. 1 of 25 g geleipoeder
Instructies
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
- Ris de bessen.
- Spoel de potten en dekseles geod schoon in heet water.
- Zet op een schone doek of plank.
- Kook de vruchten tot moes in een roestvrijstalen pan.
- Meng de geleerhulp met de vloeibare suikervervanger en voeg toe aan de moes.
- Kook de massa al roerend 1 minuut goed door.
- Vul de potten tot iets onder de rand.
- Druk of schroef de deksel er stevig op en zet ze omgekeerd op de plank of doek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Kies ook eens voor de volgende vruchtencombinaties: druiven-vijgen, ananas-abrikozen, pruimen-vlierbessen of blauwe bessen-bosbessen