Roergebakken garnalen met mango

Porties: 4 Stuks
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g tijgergarnalen rauw gepeld (diepvries), ontdooid
  • 1 eiwit
  • 2 eetlepels sesamolie
  • vierseizoenenpeper versgemalen
  • 1 mango
  • 100 ml arachideolie
  • 3 cm verse gemberwortel geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels droge sherry
  • ½ zakje verse bieslook a 20 g, in stukjes van 1 cm
  • 2 eetlepels verse koriander blaadjes

Instructies

  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier.
  • In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
  • Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan.
  • Met dunschiller mango schillen.
  • Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden.
  • In wok arachideolie verhitten.
  • Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden.
  • Met schuimspaan garnalen op bord scheppen.
  • Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt).
  • In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren.
  • Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.

Voedingswaarden

Calories: 295 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 22 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Roerbakken / Wokken / Zeevruchten
Land van herkomst China